3 tips voor een leuke én praktische kinderkamer

 In DIY, kinderkamer, Tips

De slaapkamer is met uitstek dé plek waar je de persoonlijkheid van je kindje terug kan laten komen! Waar houdt hij of zijn van? Is het een echte verzamelaar, misschien heb je de ruimte dat er gespeeld en geklommen kan worden of moet er een lekker plekje komen waar heerlijk gechilled en gelezen kan worden.

Met deze drie tips help ik je graag op weg om van de kinderkamer een droomkamer te maken!

  • Kies je kleurenpalet en blijf daarbij.
    De slaapkamer is de kamer waar je kind aan het einde van de dag tot rust komt. Kies voor op elkaar afgestemde kleuren in rustige (pastel)tinten en voeg kleur toe in de accessoires. Denk ook eens aan een lambrisering op de wand, dat houdt het geheel luchtig en zo kun je toch een wat krachtigere kleur op de muur gebruiken. Ook kun je speelse effecten bereiken door een deel van het plafond mee te schilderen en zo een nisje te creëren.
  • Slimme opbergmogelijkheden
    Genoeg spullen om op te bergen: kleding, boeken, knuffels.. Gebruik slimme én mooie opbergmogelijkheden om alles een plek te geven. Zo zijn er leuke opbergbanken op de markt waar je een leesplekje kunt maken en tevens spullen in op kan bergen. Ruimte onder het bed kun je ook goed benutten door een bedlade of lage bakken en haken aan de wand met rotan manden zijn ideaal voor knuffels en andere kleine spullen. Wil je zelf aan de slag, zoek dan op IKEA hacks zoals deze boekenopberger van het kastje ‘Moppe’.
  • Doe eens gek!
    In de kinderkamer horen natuurlijk ook wat grappige elementen! Er zijn veel leuke posters te koop voor de kinderkamer, gave muurstickers maar ook kun je denken aan een klimwand, een klimtouw of misschien zelfs een schommel als de ruimte het toelaat. Serieus zijn kunnen ze nog lang genoeg 😉
Recommended Posts

Plaats een reactie

Waar ben je naar op zoek?

De laatste trends en de leukste tips in je mailbox?

Het is gelukt!